Тенденции в интериорния дизайн през 2021

интериорни врати

Интериорни врати в тенденциите през 2021

Определено има нещо, което да очакваме с нетърпение тази година и това са тенденциите в интериорния дизайн.

През 2021 г. хибридният дизайн процъфтява. Комфортът и релаксацията са на преден план, когато става въпрос за създаване на перфектни пространства.

Ето някои от най-големите интериорни тенденции, които ще видим тази година:

Джапанди е интериорен стил в интериорния дизайн, която съчетава мотиви от Япония и Скандинавия. Този хибрид от изтока и запада цели създаването на интериор, който е минимален без да е студен.

Стилът се върти около изчистени пространства, включващи елементи от природата – зеленина, дърво и ръчно изработени аксесоари. Използването на светло дърво и тъмна керамика добавя комфорт и топлина, а използването на плъзгащи интериорни врати и умни решения за съхранение спестяват място и добавят стил.

Джапанди се възприема повече като начин на живот, отколкото като тенденция и насърчава хората да възприемат изчистения стил и сдържаните цветови палитри.

Предложените нежни тонове, естествени текстури, ниските мебели, ръчно изработените аксесоари на фона на светло дърво създават спокойно и релаксиращо пространство.

интериорни врати

Уютен комфорт

През последните 12 месеца домовете ни бяха нашето бягство от света и търсихме уют в личното пространство. Стана по-важно от всякога да създадете успокояващо убежище, което е не само стилно и удобно, но и пространство, което вдъхновява. Този дизайнерски стил съчетава мебели в стар стил с нови, модерни акценти и използва различни луксозни текстилни изделия като вълна, ратан и дърво. 

Осветлението често се пренебрегва когато става въпрос за интериорен дизайн, но това е един от най-лесните начини за създаване на уютна атмосфера. Осветлението подобрява визията на текстурите, подчертава характеристиките на декора и може да ви помогне да усетите своето пространство по – интимно.

интериорни врати Уютен комфорт и лукс

В наши дни всички сме по-склонни да вземаме екологични решения, дори когато проектираме дизайна на домовете си, което означава, че екологичният комфорт става все по-популярен.

Що се отнася до балансирания интериорен дизайн, няма магическа формула и вкусовете се различава, но има няколко начина, по които можете да постигнете балансиран лукс във вашия дом.

За да добавите лукс в дома си, не е нужно да обирате банка. Обикновените материали често могат да ви предоставят по-големи възможности за дизайн. Трансформирайте старите си мебели и ще бъдете изненадани колко гъвкави могат да бъдат те. Изборът на интериорните врати е от изчистен дизайн до луксозни решения.

При обзавеждането се уверете, че използвате качествени брандове, устойчиви естествени материи и материали като вълна, памук, юта и кадифе.

Използвайте естествената светлина и създайте класически стил със приглушени цветове.

интериорни вратиБалансиран лукс – обратно към природата

Природата, растенията и зеленината могат естествено да подобрят нашия дом, здраве и благополучие и точно това цели да направи този стил на дизайн.

Официално е известен като биофилен дизайн. Тази интериорна тенденция експлоатира природната среда и включва зеленина, за да създаде уникални, чисти жилищни пространства, които са удобни и поддържат стил.

Идеята за внасяне на природата в дома е съществена част от връщането на дизайна към  естественото. Създаване на кухни на открито, като същевременно се използват земни тонове и пищна зеленина вътре, както и използване на остъклени врати и разширяване на дневната зона в градината е нещо повече от обикновена естетика, става въпрос за създаване на пространства, които имат положително въздействие върху здравето и благополучието на хората.

интериорни врати

Обратно към природата – бавен живот

Съвременният живот може е забързан и взискателен. Обществото по своята същност стана забързано и често копнеем за по-бавно темпо на живот. Като централна роля в живота ни, домът ни трябва да бъде мястото, където можем да се отпуснем, да спрем и да отделим време. Вдъхновената от скандинавската концепция за бавен дизайн на дома е принципът на забавяне в интериорния дизайн, който е прост и балансиран, но практичен и функционален.

Пространствата, които са проектирани с мисъл за бавен живот, правят място за нещата, които ни носят удоволствие. Това е много личен стил на дизайн камините, белите стени и извънградските, бохемски елементи са често срещани акценти, използвани в бавните домове. Цветната палитра често включва бял камък смесен с успокояващи цветове съчетани с юта, ратан, ракита и дървени материали.

Scroll to Top