Как да използвате тъмни врати във вашия дом

интериорни вратиТъмни интериорни врати

Впечатляващата, съвременна и изискана, модерна тенденция за тъмни интериорни врати се налага все повече. Ако възнамерявате да направите страхотен фейслифт на дома си, да смените някои от съществуващите си врати с тъмни – или дори дори да боядисате тези, които имате – наистина ще добавите актуализирано настроение към много различни видове вътрешно пространство.

Но как да подбера добре тъмните врати? Този тъмен акцент е в почти всички модерни пространства. Възможно е обаче да не сме толкова опитни в това как да накараме тъмните врати да паснат на помещението, когато става въпрос за домашния интериор.

За да ви помогнем как можете да направите тъмните вътрешни врати наистина да добавят фактор уау към вашето пространство, ето няколко зашеметяващи изображения на интериора на дома, за да си осигурите малко вдъхновение.

Плоски интериорни врати

Прост и елегантен, класическият монохромен външен вид никога не излиза от мода и винаги изглежда страхотно. Това са врати в класически панелен стил и изглеждат перфектно заедно с добре подбраната маса и столове, които отлично прилягат.

Когато боядисвате вратите в тъмно, важни са детайлите. Изборът на черни панти, както и черна дръжка означава, че няма разсейващи допълнителни цветове, които биха могли да отнемат ефективността на монохромния външен вид.

Тъмна врата в монохромна обстановка

Пропускане на светлината
Една от причините хората да избягват тъмните врати е от страх, че ще направят пространството твърде тъмно. Но добрата новина е, че използването на тъмен цвят наистина може да се съчетае добре със светлината, точно както другите цветове могат. Прозрачното стъкло наистина пропуска чудесно светлината, позволявайки й да навлезе навътре в пространството.
Друга важна подробност, която трябва да отбележим тук, е как первазите също е добре да са боядисани в тъмно, което се съчетава чудесно с бледи стени и под.

интериорни врати

Тъмни остъклени интериорни врати

От тъмно до тъмно
Не се страхувайте да замените един тъмен цвят за друг тъмен в дома. Ламперията е много модерна и пасва толкова добре, защото добавя допълнителен визуален акцент и помага да се съчетаят тъмните цветове. Забележете как интериорният дизайнер не се е страхувал да използва и други тъмни цветове: табла с тъмно синьо покритие зад леглото и с фини детайли на нощния шкаф помагат да се осигури пространство, което е изключително изискано и спокойно.

Естествен комфорт
Не е задължително да е изцяло черно-бяло! Съчетаването на неутрални тонове се свързват с природния свят и създават модерен и релаксиращ интериор.

Градска тъмна вътрешна врата

Разделяне на пространство
Тъмната врата е чудесен начин да разделите пространство, особено ако изберете остъклена версия. Този избор на врата е чудесен пример за това как да смесите добре различни дизайнерски похвати.

Интериорът във викториански стил подчертава таблените интериорни врати в стил Арт Деко. Моля, обърнете внимание, че тези врати могат да бъде снабдени с тонирано стъкло за повече интимност, ако е необходимо.

интериорни врати

Градски тъмни остъклени врати

Тъмният цвят на вратата наистина се съчетава прекрасно със светли стени. Винаги е важно да вземете предвид не само стените до вратата, но и цвета на пода. Дървените подове винаги изглеждат страхотно с тъмни врати.

И така, имате концепцията: селекция от различни тъмни интериорни врати, всички използвани с голям ефект в различни интериорни пространства. Независимо дали съчетавате тъмните си врати с бели или естествени цветове стени; дали ги използвате по двойки – остъклени версии и плоски решения, тъмните интериорни врати са смело и елегантни дизайнерско решение.

Scroll to Top